Click here to Shopping at

Sunday, November 18, 2012

mama cengeng di kala rindu anak2nye

Mama berlagak garang ngn anak2... konon....

Cuti sekolah tiba dihujung, Jumaat last day sekolah....Maktok n ucu n uncle n sepupu diorg sampai dr KL, konfem last day diorg Khamisnya dah...

Jumaat & Sabtu... spend time main2 ngn sepupu diorg tnpa larangan at all.... green light memanjang dr mama...(seronok korang yer.... dalam hati mama je la...hiii)... 

gi playground, g taman bandar, playground lagi...penat main, mama ajk makan aiskrim kat TC (Teluk Cempedak)....mmg sgttttttttt seronok dpt mkn ais krim dengan hanya penat bermain....

kalo x, jgn harap dpt mkn eskrem kalo xhafal surah2 yg mama suruh hafal... ehhmmmm....
xpe,xpe...dlm hati mama je la kan...

Ahad tetamu semua akn pulang...

Mak tok bersuara "Ni dah cuti sekolah, Azizul nk ikut Mak Tok g KL?"

Mama minta kepastian "xpe ke diorg ikut? xsusah kan makker jg diorg nnt?"

Mama yg konon cuba memahami keadaan mak tok n cucu yg dh lama x spend time bersama, bersetuju call papa bertanya...

"Cmne anak2 nak ikut mak, bole ker?"

"Bole la kot.... tapi dengan perjanjian..."

"Bole ikut tp kene dgr ckp mak tok, kne ngaji, xleh gaduh2, bangun pagi terus mndi br tgk TV...n bla..bla,,bla... "

##korang rasa2, bdk2 6 & 4 thn bole percaya ker???heheh....

Mama terus pack baju2 & segala bagai yg kene bawak... maka berangkat lah my hero dua org tu ke KL dlm kul 9am....ehmmm.... aman sekejap.....


ehmmm... bermula drama air mata mama.... setiap sudut yg di pandang dlm rumah tu, terbayang wajah diorg... terngiang2 suara2 diorg yg bising2... padahal diorg br jer bergerak pegi, lum keluar kat taman perumahan pun lagi....heh...

actually belum sunyi lagi sbb uncle n auntie n ank2 diorg lum bergerak balik lg...so masih ramai org lg kt umh...tapi manakan sama ngn my hero kan...ahaks...

kul 1pm, semua dh balik KL... sunyi...sunyi... mama dan Aleesya jer, papa kje.... masa rasa cm lmbt benor bergerak...

papa jd mangsa....terima pggiln setiap jam..

papa, kul bpe nk balik? ...cpt la balik... balik awal xleh ker??? mama sedih la ank2 xde... mama rindu diorg la... mama rs sunyi sgt.... huhu....

mula hitung hr nk jpe diorg....

tu la, time ade slalu marah2, gadoh2 ngn diorg... time xde rindu pulak, sunyi...padan muka mama...

 ni time mama blanja makan eskrem kt TC, ini 2 sepupu gigirl...


 ini 4 sepupu boboi....ceria...

ini la org nyer yg buat mama rindu xkeruan...u make me hot thousand time better than u make miss u all once!!

 tgk ni pun sedih, sbb xde org nk leh tlg mama kemas ni semua...huhu...


 bila adik Aleesya tido mama lagi mati kutu...sunyi sepi.....nk meraung rasanyer....



tgk tmpt tido diorg, terus mngalir air mata mama yg konon garang ni kan...heh...

tp masa tulis entry, mama dah ok sket sbb lagi dua hari nk g KL jpe diorg n we all going to KK, mama ade conference kat sana, kira skali vacation cuti sekolah la jgk....

yg pasti, mama masih lum mampu ketiadaan ank2, so nex time jgn la cuba2 konon kuat hati jika xde ank2 di sisi k.... :p






5 comments:

  1. Kak ida...rindunya...jom instagram

    ReplyDelete
  2. mmg pun...
    kalu depan mata, adek la nak marah2
    tp bila diorg takde, sayuuu jek hati ni, huhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... sayu sgt2.. bkn sayu skit2 nih...huhu

      Delete
  3. hahah.ayat last tu menikam jiwa.

    aku pun,kalau duduk rumah kadang2 rasa nak lari time bebudak ni buat pasal.tapi bila dah kena pergi kursus,mula la rasa tak keruan sebab takde sapa yang aku nak marahkan.wakakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah.. tau xpe.... aku sgt kagum ngn sape2 yg leh tinggalkan ank kat kg ngn nenek diorg, sekali skala jumpa ank...ish.. kalo aku xtau nk ckp la kan...ssh sng, ank2 mesti ngn aku jgk la...huhu

      Delete

Iklan jap... :)

Papa & Mama

Daisypath Anniversary tickers

My 1st hero

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd hero

Lilypie Third Birthday tickers

My 1st heroin

Lilypie First Birthday tickers