Click here to Shopping at

Monday, May 30, 2011

my new life is begin

Aslkm kawan2...hr ni bermula la kehidupan baru, jadual harian baru, rutin harian yg baru semua terasa lain jer...Namun ia mempunyai kebaikan dan kelemahan tersendiri...tetapi bergantung bagaimana kita menguruskan nya...

Saya mulakan dengan menyenaraikan kebaikannya;
1) sudah pasti sy dpt spend masa yg panjang ngn ank2 saya kebetulan pula dicuti sekolah, bole monitor diorg buat kerja sekolah and play with them...mengemas bilik diorg sama2 as planned, watching TV together, point no 1 ni, mmg tiada value can pay for it...
2) saya dpt kemas rumah part by part yg mane lum settle lagi
3) i can cook proper for my kids, like this morning, bfast with mee goreng and mama masakan pengat pisang, favorite Azizul Hakim...lunch nnt mama masak lain lak yer...
4) bole baja pokok2 bunga saya yg xsebarapa tu..hehe.. dh lama tul xbaja...kesian pokok2 saya, tp rasa cm nk tambah collection pokok bunga lagi la...hihi...
5) saya bole spend masa tuk my 'mission'...hihi... doakan ia berjalan lancar yer...
6) saya bole rest for my baby... kesian dia, saya amat kurang rest / kurang masa tuk dia, wpun dia masih didalam, tp dia pun perlukan masa bersama mama kan???

Kelemahan nya pula:
1) i am not working mom anymore, so faham2 la hujung2 bulan tu yer...hihi... tp apa salahnya merasa skali skala kan, duit not everything, cm saya ckp kt atas, point no 1 tu no value can pay for it, its soooooooo expensive..
2) kalo xdisiplin, sume point diatas tu tdk dpt dilaksanakan, malah masa sepenuhnya akan dipenuhi dengan zzzzz..... failed of disiplin..
3) xde dh rasanya, kelebihan besar working mom hanya point no 1 tu je la, dpt bantu family, wpun ia cannot pay for point no 1 kebaikan td... dan secara xlangsung, working mom more disiplin but little bit tired la, especially single mother like me (single mom, sbb hubby keje jauh ek...)

actually semua senarai kebaikan di atas tu bole dilaksanakan oleh working mom jgk, cuma tempoh masanya sikit la sbb siang kene kerja, mlm  and hujung mgu saja bole dilaksanakan... dan ia akan sedikit penat la sbb kene bahagi2 kan masa antara kerja dan family...

sbb ape2 pun, saya prefer jd carrier mom...hehe..tp bukan faktor uang semata2...saya xbisa duk rumah, menjalani rutin seharian yg sama setiap hari utk tmpoh yg lama, saya sukakan cabaran, cabaran dlm karier, how should we manage it to match with our family life jgk...

Namun, buat masa skg sampai tempoh pantang saya abis, mmg saya duk umh jer la, masa ni la nk merasa life seorg surirumh sepenuh masa..:) ye la, kalo cr kerja skg pun sape la yg nk amik kerja tgh sarat2 cm ni kan???
smlm my hubby dh tnya dah "best x jd surirumah sepenuh masa?"....hihi... hr ni br betul2 nk start merasainya.... tp perkataan 'surirumah' tu sendri pun xsesuai ngn jiwa saya rasanya...hik..hik..

Ape2 pun, saya akn gunakan sepenuhnya masa lapang ini utk mguruskan ank2 dan rmhtgga saya... doakan saya berjaya to achieve my 'mission' k...

Wednesday, May 25, 2011

Jgn Peningkan Saya

Thanks to kwn2 yg sgt perihatin ngn ape yg menimpa saya... tp cukup la, saya dah malas nk pikir... saya pun xtau samada saya teraniaya atau tidak, yg pasti he give me toooooooooo short notice, itu yg buat saya terkilan.... full stop!!

Rasanya kita xperlu pertikaikan lagi ape yg dia dah buat sbb dia pun bukan seorg yg xberpelajaran, dh terlebih2, seorg yg bijak pandai lagi, yg menjadi rujukan ramai org... nak kata dia xtau about law, dia tinggal serumah ngn lawyer... jd sekarang dia lagi tau ape yg dia buat...

Saya teraniaya sbb keadaan saya skg???? sepatutnya saya diberi saguhati???.... dia hope saya halal la tu kot.... dah la, malas nk pikir....

Saya igt satu je yg mak saya ckp "kalo betul saya teraniaya, Allah akan tolong atau ganti dgn rezeki yg lg byk..." Semua ketentuan Dia, xperlu kesal, xperlu pertikai.... rezeki bukan dari dia, tp dr DIA... so mntk/merayu la pada DIA bukan pd dia....

Kwn2 sume, wish me luck in my new life nnt k... doa kamu sume amat2 saya hargai... thanks

Monday, May 23, 2011

Hari Ini Dalam Sejarah

ini citer Hari Ini Dalam Sejarah Hidup Saya.... tapi kisah nya bukan hari ni tau...hik..hik.. kisahnya berlaku last week Khamis, 19 Mei 2011, lebih kurang jam 1.50ptg.. bukan 13 Mei k, tp 19 Mei... :)

Saya terima call dr my boss, advice to resign hujung bulan ni! full stop!! that mean lagi seminggu lebih... xnak citer ape, kenapa, bagaimana..cuma itu la kisahnya....

Perasaan ketika itu??? emmm... masa mula2 tau tu, ok jer, maybe sbb terlalu terkejut jd otak dan perasaan xselari...jd masa tu rilexxxxxxxxxxxxx jer... cuma pikir nk kene hand over everything and of course la pikir duit hujung bulan Jun dah xmasuk gaji then kene pulak saya nk deliver bby that time....

Terus fikirkan something to back up my life... nk cari kerja len dlm keadaan skg??? just wasting time, sape nk amik kerja ngn keadaan cm ni, need to waiting till deliver baby but, looking for other job, not my intention bcoz i have "mission"..hehehe.... "mission" yg merupakan satu "perjanjian" jugak ngn myself and my family.... len kali la saya citer pasal "mission" sy tu, actually dh work on it dah, cuma slowly, xforce sgt... so bila dh jd cm ni, terus saya call to follow up.. berbanding ngn sblmnya, hanya sms to follow up... nmpk kan bezanya disitu...kihkih...

Pastu, abis waktu kerja, saya termenung sekejap, xsekejap la jugak..dlm 1jam...mcm2 saya pikir, chat ngn my fren to share... that my way... share wit some one can make me release sket... masa tu dah mula rasa sedih, rasa org xhargai la, rasa org aniaya la, sbb last minute notice, rasa xdiperlukan dikala kita xleh nk performance... macam2 saya pikir... ia terus berlarutan...setan la tu suh saya fikir yg negatif2 tu sume...


Ptg, lps amik ank saya g umh mak mentua... tgh makan mlm, saya citer ngn dia... mak cuba faham, xpushing me, xsoal byk... buat saya senang dan tenang... mlm balik umah, busy ngn ank xigt sgt la... solat... ngadu pada DIA... baru nk ngadu ngn DIA kan... seblm ni, buat yg wajib jer... doa pun cukup syarat jer... manusia....saya la tu...


Malam, masih berpikir pasal tu, masih sedih, cuba fikir positif, duit sentiasa xcukup... kerja pun duit xcukup jugak, rezeki Allah ade di mana2, rezeki pulak dalam pelbagai bentuk..bukan duit semata2..yg kuatkan saya dan slalu sy fikir ialah "Setiap yg Berlaku Mesti Ade Hikmahnya". saya kuat berpegang pada itu, itu yg buat saya lupa pd kesedihan... Try call my mom, tp xjawab... sedih lagi, really hope my hubby call that time... Alhamdulillah.. he called me.. release and zzzzzz sampai pagi...


Tomorrow, Friday, bgun cm biasa... tp sempatkan ajer baca Yassin, slalunya xsempat...sbb sedih sempat ajer kan... br nk rapatkan padaNya...dah tersepit... manusia cpt tul lupa, itu la salah satu hikmahnya kan..kita igt Dia lebih dr biasa...rapatkan diri dgnNya...

Set my mind focus of my "mission" je skg ni, kene settlekan sebelum saya cuti panjang... but today, i need go to main office to settle and clear with admin, about my balance cuti and handover everything, TAPI saya ke main office ni cam sambil menyelam, smabil minum air la.. saya ke main office ni leh uruskan "mission" saya tu jugak...hahaha...tapi itu la, siapa sangka, Pemurah dan Penyayangnya Dia.. ALHAMDULILLAH... pemasalahan about my "mission" sebelum ni selesai on tht day jgk, xde halangan lagi, dah dpt gambaran to achieve my "mission"... ITULAH HIKMAH TERBESAR DISEBALIK KEJADIAN SMLM.. "mission" saya yg merupakan janji saya, hampir ke garisan permulaan tuk di laksanakan.. InsyaAllah...


Kalo xkerana kejadian smlm, maybe saya masih bertangguh... Allah nk makbulkan doa yg saya mintak utk lancarkan "mission" saya ialah dengan kejadian smlm, sbb dia tahu, jika xberlaku sedemikian, "mission" saya masih sangkut2.... So NiCE HIS Planning untuk Hamba2Nya....


Sekian dulu, kisah citer Hari Ini Dalam Sejarah...ihiks... sbb nk g solat n settlekan hand over list...manyak ooo... Jadi kepada kwn2 yg rasa susah atau sedih.. igt la, Dia sgt sayangkankan kita, MESTI ade kebaikan disebalik setiap kejadian... InsyaAllah....

Wednesday, May 18, 2011

Apabila Iron Man VS Ben 10

Ini la sebahagian yg mama sempat rakamkan... kejadian ini mmg kerap berlaku, tapi mama malas melayan diorg... tapi kebetulan pulak hari ni, hp berada di tgn, so mama rekod la aktiviti kegemaran diorg ni....opss lupa, kejadian mmg kerap berlaku, tapi tdk pernah berlaku apabila dgn kehadiran papa diorg... makanya papa diorg ni xpernah tgk kejadian ni secara live lagi la... 

xpe la pa, ni ha.. mama tolong rekodkan tuk tontonan papa tersayang... pls bersedia to watch it k... ini hanya sebahgian dr aksinya....

video

Di akhir perlawanan ini, Ben 10 kalah... Iron Man lak dapat hadiah 'pancake' dr mama....hihihi...

Actually, awal2 tu diorg lawan2, lawan2 not mean gaduh sbb sama2 suka.. tp at the end jd gaduh sbb BEN 10 xnk main dah, Iron Man nak main lagi...hehehe..

Ini baru 2org, kalo yg bakal keluar ni pun hero, maka korang bayangkan la 2thn akan dtg cmner kejadian nya nnt...

Monday, May 16, 2011

Tak de keje la ni...

Di pagi ahad yg lalu.. Amirul xde sbb tido umh Mak Tok, Azizul tgk cartoon.. so bole la mama mengemas barang2 bby dan brg yg pindah umh lum setle... tgh2 ngemas tu terjumpa mende alah ni...





 satu tube inai, ntah sape yg hadiahkan balik Mekah.. dh lama xigt sape yg bagi...



Pastu jd la cm ni.....



 hehe... boring2, dh penat ngemas... sambil tergolek2.. tepek la mende alah di kuku tgn kiri ku...ihiks...



pastu jd la cm ni....

ahaks.... sgt jrg pakai inai, last pakai inai masa kawen la, almost 6yrs ago... masa buat kerja dapur, br2 lps kawen tu obvious sgt kuku merah so hati berbunga2 la masa tu sbb masih pengantin baru kan... pastu kan, di pagi ahad tu.... hati ini berbunga2 jugak rasa cm pengantin br masa buat kerja dapur sbb obvious kuku merah...ahaks!!....perasan....

Jalan2 Di East Coast Mall ngn Ucu2

Sambungan dr previous entry....Lepas makan ayam penyet, ke EC Mall.. jalan2 xde tujuan...Lagipun mama dah lama sgt xbawa bdk be2 ni g shopping mall, maklum la xlarat nk jalan.. w/pun Papa ade melayan diorg, mama kene jalan jugak kan...so senang xyah g terus, Papa pulak xdenya nk bwk ank2 g shopping mall kalo mama xikut...

kali ni, mama tau, ucu ade tuk melayan diorg, so... ape lagi..kita dera ucu la yek....ihiks... first kitorg g sini.... kat tmpt mainan2 ni, mainan2 yg kene beli token ni.... dah lama diorg ajak, so ni 1st time mama kasi chance...hihi....tu pun sbb mama xlarat nk jln, so kalo kt dlm ni diorg main dlm tu jer....ihiks...

 Amirul yg seronok sgt...

 Ini Azizul ke Ucu yg main ni?  hehehe...

 Amboi kusyuknya menembak...

Main lagi yg sama... sabar jer la... abiskan token...

pastu sementara tgu mak tok g carrefour, beli pampers bby dan maternity pad mama, prepare tu bersalin nnt... tp sementara tu, Ucu ar penat la ngejarkan budak berdua tu... kesian birtday girl kene dera... sabar ek... jgn serik lak... xpe.. leh bakor kalori makan ayam penyet tadi...hehehe....

Pekena Ayam Penyet di D'Lelapan Cafe, Kuantan

Ini kisah weekend hr tu... sempena birthday Ucu Ar dan Ucu Ein pd 14May, kami satu family keluar celebrate la.. xde arah tuju, xde plan nk mkn kt ner... cuma planned nk kuar mkn jer... so... nmpk D'lelapan Cafe ni (dekat2 Malay Town, dkt2 ngn EC Mall), decided pekena ayam penyet la sbb Mak Tok mmg nk makan nasi jugak...Kitaorg nk try lelapan ni sbb my hubby slalu citer abaout nasi lelapan yg dia slalu mkn kalo outstation ke Miri, Sarawak... mmg nasi ni asal dr sana la kot... 

Meh nk citer sket pasal nasi lelapan ni, ni citer menurut my hubby la... Nasi lelapan ni nasi putih pns2 + ulam-ulaman + samabal belacan + ayam goreng / ikan goreng...emm tu jer la... tp sedikit berlainan ngn ape yg kami mkn kat sini...

jom.. cm biasa kita tgk gmbr nyer...

 ini cake birthday Ucu Ar dan Ucu Ein, Azizul la sibuk sgt nk beli cake tuk ucu dia, kene lak cafe tu bertentang ngn kedai kek, so kami beli la 2 slice kek, nk beli sebiji kan xabis lak sbb kitorg nk makan nasi lagi, then pastu nk g jln2 pulak... kan susah lak nk bwk2... 

1slice black forest cake, 1 slice fruity cake dan yg bulat tu roti bear Amirul punya....hehehe

 haa... ini dia Nasi Ayam Penyet, harga dia kalo xsilap dlm RM7-8 kot... ini bukan nasi lelapan tau, tapi ade ulam2 jugak, ade sambal belacan jugak...pastu ayam penyet goreng, sedap ayam dia, garing dan crunchy...

yang ini pulak Nasi Goreng Ayam Penyet... sama jer, cuma, td nasi putih, yg ni nasi goreng... ayam penyet kat sini sume bahagian drumstick.... sup dia pun sedap rasa cm sup ala Thai... harga lebih kurang yg tadi la jugak..

 hah.. ini Nasi Goreng Lelapan Special... lain kan dgn ape yg my hubby citer pasal nasi lelapan yg dia makan tu. Yang ni just like Nasi Goreng Cina + telut mata... rasanya udang tu la yg membezakan special ngn biasa kot... xde ulam langsung, apatah lagi sambal belacannya.... rasanya ok jer, hrga dia murah sket, dlm RM6.++ jer...

 Ini budak penyet mufin abang dia... dia mkn yg color2 kt atas tu jer...

 cam biasa, bdk yg suka bergambar....

 Ini la birthday girl nya... kiri Ucu Ein, dan kanan Ucu Ar... tgh kusyuk mkn tu Mak tok... gambar xclear sbb cameraman bernama Azizul k...hehhe

 Menu di D'lelapan Cafe

Untuk pertama kalinya, mama teringt nk amik gmbr kedainya...hehehe.. tp terlindung ngn pokok kelapa la pulak kan... ape2 pun, tu la restorannya... kalo berada di Kuantan, boleh la cuba, nak mkn nasi lelapan kt Sarawak, xtau la bila bole peginya kan...hihi...

Lepas mkn ni, kami g jalan2 di EC Mall... sebelah bangunan ni jer.... nnt kita sambung citer kt nest entry ek...

UPDATE TERBARU PASAL RESTORAN NI KAT SINI


Picnic at Pantai Rhu Muda, Marang

Ini citer last week, 2days before Mother's Day.. 

Sebelum papa naik laut, mama dh ajak balik kg sbb nk buat myk selusuh mama.. so ptg Jumaat dlm kul 3pm kami gerak ke Marang, sampai sana kul 5 lebih, terus packing nasi + lauk pauk, g pantai terus...hehehe... mmg planned nk bwk bdk ber2 ni mandi laut sbb skg tgh musim air tenang dan pantai sgt meriah....lagi satu kt betis Si Abang ade cm bisul, lmbt sgt baik w/pun dh g klinik..so kami mmg nk bwk dia main air laut kasi cpt baik...

So kita layan gambar cm biasa ek....

 seronok la budak berdua ni....

tp main kt tepi2 jer...hihi.. takut la sbb xbiasa main ombak....jakun sket la... padahal mama dia ms kecik2 hr2 mandi laut, tp xpandai berenang jugak....hihi...

 my luvly heroes...mama luv both of u so much!!

Papa dh kt tgh2 sana dah swimming...ank2 xrisau main sendri sbb diorg mmg takut nk ke tgh punya...lagi pun pok ju + kak cik ade monitor diorg ni.... mama tukang amik gmbr jer la... mls nk men air...hihi

Mama malas sbb mama nk makan jer... mmg dr Kuantan td dah lapar nk mkn nasi, so sampai pantai, terus pekena nasi, kenyang... mls la nk men air lg dah... tu yg bj merah tu Kak Cik yg lapar jgk sbb melayan bdk be2 tu.... Tok mie rilek.... happy tgk cucu2 dia main air....

Ni antara bekal sempoi kitorg... belasah ape yg ade jer la... tp really enjoy...

Anyway thx to papa, lpskan hajat mama nk balik kg jgk and bwk bdk2 tu mandi laut w/pun papa on work actually...hehehe... tu la pa, kalo lokasi outstation kene dekat2 ngn family, byk laro ngn family ler dr buat kerja nya...ihiks...ape2 pun hope xdisturb ur work la papa...


Thursday, May 12, 2011

Kasih & Sayang, Abg & Adk...

Entry xde pe nk share ler ni...hehehe... sajer jer... lagipun papa diaorg kan kt laut skg so, hrp entry2 cm ni dpt ubt rindu papa pd diorg....InsyaAllah... 

Mama mmg suka sgt ngn pic ni tp tu la, camera xcanggih, gelap sket la yer...


gambar ni masa kitorg menginap kt Legend Resort tu, tido dlm econ, sejuk.... sbb tu bole peluk2 ni, kalo tido kt umah adik peluk kejap, abg terus tepis sbb panas, cuaca skg kan panas... adik pun sama, kejap jer tido dekat2 pastu, sorang ke timur, sorang kebarat la...hehe... 

tp tu la, bila terigt keletah dan gelagat diorg ni, bole buat mama senyum sorg2... wpun time diorg gaduh tu rasa cm nk meletup jer mama... namun tnpa diorg, mama sunyiiiiiiii sgt...hehehe....

lebih2 adik skg dh pandai ckp, dh mula keluar ayat2 yg unexpected, yg xmasuk akal, kelakar je bunyi... mcm2 la... paling klakar dgr adik baca doa mkn... laju..tercungap2..tp pelat...hihi..sweet... adik... semua doa dia baca doa mkn... bak kata abang "adik ni... asik bc doa mkn jer... igt mkn jer ker?" hehehe... bkn adik igt mkn jer, tp doa mkn jer yg adik tau... Dlm kete nk g sekolah, mama suh bc doa, adik bc doa mkn, nak tido mama suh bc doa, adk bc doa mkn jugak, lps mkn, mama suh bc doa lps mkn, adik bc doa mkn jugak....hehehe... klakar la adik ni...

tp mama really proud with both of u... abang dh bole igt doa naik kenderaan, doa nk tido, doa lps mkn, doa nk blajar dan doa abis blajar... doa nk masuk tndas belum igt lg...insyaAllah...
adik pulak, dlm usia br 2thn 3bln dh bole igt doa mkn, pelat lg, tp dh igt penuh doa tu... ape2 pun mama ucap berbyk terima kasih kt teacher2 Krista Balok kerana berjaya mengajar dn mendidik diorg sume ni....

Ok la, setakat ni jer la... see next entry k...

Apasal ek???

Apasal papa xcall mlm ni? mama tgu sampai kul 230am ni....huhu... biasa call ajer tgh2 mlm pun wpun kerja siang...

tp kalo papa tido xpe la..janji esk call ek, kalo bole sebelum kul 8am, sbb leh ckp ngn ank2.. diorg lum g sekolah lg masa tu...

ok la, xde pun saja wat entry xde pe kann? :)

Monday, May 9, 2011

Kali Pertama...

Nak melayan perasaan sket malam ni..huhu.. sedih lagi ni my super hero masih on de way dlm bot nk ke kapal dia... tgu kul 2am ni estimate dia sampai sana dan dia akan call...
Sgt sedih oo... sampai umh td, rasa sunyiiiii sgt wlaupun bising ngn suara bdk berdua tu tp hati ni sayu jer... masuk dapur rasa sunyi, masuk bilik rasa sunyi...

Teringat first time kene tgal ngn my hubby kerja laut... aku redha dan bersedia aku akan ditinggalkan 60hr... sedih namun aku redha.... tanggal 4 Aug 2008.. 1st time hntr my hubby nk g KL, register new company...hantar dia kat Stesen Bas Geliga, Kemaman jer... masa tu hantar hubby ngn my hero Si Azizul la, masa tu dia baru 2thn, mama pulak sarat 5bulan pregnant ank ke2.

Cerita sedihnya, Si Azizul ni menangis2, mngamuk2 nak ikut papa dia naik bas... dah la tgh sarat jgk ni... pastu balik rumah kat Chendor, 5minit je dr stesen bas tu.. Azizul masih menangis2 dgn jayanya, mama lagi la sedih amat, dia nangis sampai muntah2... sedihhhhhhhhh sgt masa tu, balik umh tu terasa sgt sunyinya tanpa hubby... masuk umah rasa sedih, nangis.. masuk bilik rasa sunyi, nangis... masuk dapur rasa sunyi, nangis.... ape saja yg dibuat kali pertama tanpa hubby mesti sedih dan nangis... balik kg kali pertama, nangis... nangis jer kerjanya... tp kat luar org tgk aku maintain jer, sume org ckp aku seorg yg cekal, tabah dgn sarat pregnant dan anak lagi sorang nk kene jaga... tapi hakikatnya, aku seorg isteri cm org lain gak, punyai perasaan sedih dan rindu...

2tahun 6bulan aku menanggung keadaan ini, berjauhan ngn hubby...akhirnya Allah makbulkan doaku, hubby ku ditukar bekerja di darat w/pun di KL, tetapi aku amat besyukur, suatu rahmat yg amat besar, mungkin ini rezeki anak ke3 kami... setiap kali weekend kami bole bersama2..Alhamdulillah... 

Kini usia kandungan ku dah masuk 8bulan, hubbyku kene ke laut semula...huhuhu... sedih sgt sbb dah lama selesa setiap hujung mgu leh jumpa, anytime bole call, nk kuar jln2 leh tgu hubby balik, nk balik kg leh tgu hubby balik.. yg penting, time rindu, leh call dia....hehehe...

Sekarang aku mengalami perasaan pertama kali kene tgal tu semula.... rasa yg amat sayu tanpa hubby... namun bezanya dulu anakku sorg skg dh dua, lagi riuh dan bising ngn gurau gaduh diorg ni... tambah lagi sorg dlm perut ni...hihi... aku tetap bersyukur dan happy w/pun sedih sebenarnya, sbb lagi happy kalo hubby ade skali....tp nk wat cmner, dh itu la tugasnya, kerjanya...
Dah la, washing machine dh siap tu, nk g jemur baju dulu, esok cpt sket nk g kerja..kan???
karang kul 2am, tgu my hubby call..hehe... hrp2 dia call la, lg dia xcall lagi riso.... :)






sedih...sob..sob..sob....

sedih kembali sbb papa kene naik laut utk sebulan...huhu... br jap dia call ckp bot dh gerak... ini bermakna 1jam dr skg mama dah xleh call papa lagi...dan sure mlm ni xleh tido sbb tertunggu2 call dr papa to make sure dia selamat sampai..perjalanan lebih kurang 12 jam ooo... that mean dia sampai sana lbh kurang kul 2am.. lg xterima call dr dia mmg xlena tido la wei... mau xrisau.. tgh2 laut anything can happen, tp InsyaAllah semua selamat hendaknya...

dulu masa dia mmg kerja kat laut xworry sgt, tp skg sjk 2menjak dia kerja drt, rasa risau la pulak.. rasa xbest sbb xleh call dia...hehehe... sbb dh biasa bole call kan skg..anytime nk ckp, bole call or sms... bila xleh call ni, rasa xbestttttttt sgt...

tp tu la, nk wat cm ner kan? mmg itu punca rezeki kami..kalo diberi pilihan, mana ade org mau memilih kerja yg perlu berjauhan dr family... insyaAllah suatu hr nnt Allah akan makbulkan doa kami utk hidup normal cm org lain, skg pun normal ape??? hihi.. i mean, kerja dekat2 la, leh balik hr2... leh gilir2 amik ank, hntr ank ke sekolah... ank2 pun makin membesar, dia pun dh faham dan perlukan papa dia...

td si abang muka sedih sgt td bila mama ckp papa kene naik laut, lama.... xleh balik on weekend cm slalu... dia diam, xsenyum langsung, sedih.... kesian dia kan... si adik masih kecik, lum faham sgt, tp yg pasti dia sgt happy bila papa balik... 

to all my heroes... insyaAllah Allah akan makbulkan doa kita, walau cm ne pun, kita tetap happy family... sedih2 kita, ade family yg lagi sedih.... so kita patut bersyukur ngn ape yg kita ade...Alhamdulillah...

kita layan gmbr2 dia kt offshore la.. gmbr2 ni dipetik dr FB dia...tanpa sempat inform dia..hehe...

 maaf xtau ape ke nama mende alah ni, dan xtau ape aktivitinya.... tgk je la yer..

 cuba tgk saiz org2 tu... nmpk kecikkkkkkkk jer sbb mende alah tu sgt besar...

 ini view kt tgh2 laut... tenang jer kan...

 ini la gambar sebuah kapal atau tokang..hihi...

 ini pula ialah platform... sebijik kt tgh2 laut....

yang ini...hehehhe.... gmbr buah hati saya...huahahaha.... tp ni gmbr kt tgh laut tau, bukan kt studio ek...

My Heroes Dialog The Series: Bkn abang ajer, adik pun...

Situasi 1:

Mama kene hantar sample ke Syarikat FPG, di Kuantan Port. oleh kerana Mama nk terus ke The Legend Resort Cherating, mama amik bdk berdua ni dulu dr taska br ke FPG just hantar sample xde masalah la... tp masa nk ke Syarikat FPG tu, mama tersalah jalan... terlajak... lupa nk ke FPG dulu..

"iskh...mama terlupa la pulak nk hantar barang dulu, dh terlajak ni... cam ner leh lupa ni... apasal asyik terlupa jer ni (td dh terlupa bwk susu Si Mirul, ni lupa lg)" 

mama merungut sendiri....dah la hujan sgt lebat masa tu... pastu si abng terus bersuara..

"otak mama tu dah lama xmkn sayur la tu, sbb tu asyik terlupaaaaaaaaa ajer"

##$@^&%$#@*&^%$.... sabar je la....

Situasi 2:

Dlm perjlnan yg sama nk ker The Legend Resort, mama mkn epal... Si Amirul nmpk mama mkn, dia pun mntk...

"Ma.... APPLE... nak APPLE...."

mama pun kasi la.... tp abg pun nk jugak....

"Adik, abg pun nk jugak EPAL...."

pastu si adik ni ckp... 

"kannnn (bukan).. APPLE la...."

Abng ckp...

"sama la jugak EPAL..."

dah gaduh, APPLE dan EPAL.....sabar jer la mama....
Situasi 3:

Papa dukung adik, masa dalam lift ade lampu lift... adik tnya papa "ni ape?" sambil tunjukkan pada lampu tu... pastu papa jawab la "LAMP"... pastu adik ckp... "kannn (bukan), ni LAMPU la...." #@%$!&^%$# sabar la ye pa.....

The Legend Resort Cherating - Swimming Sampai Muak...

Kononnya mama nk dera bdk berdua ni swimming sampai muak la... tp...akhirnya...

 tgal diorg berdua jer... dh satu jm, xnk naik2 jugak... dh kul 12tghri...

 tgk si Mirul..rilek jer.. xde perasaan bersalah langsung...

 ape agaknya diorg sembang tu ek.... mesti diorg ckp "biar mama tgu lama2 lg ek"

xnk berganjak langsung... mama yg dh mula muak menunggu nih....
 la... tetiba ade pulak bdk len join skali... lagi la diorg xnk balik...huhu.... sabar je la...

 mak cik ni pun mangsa menunggu bdk2 yg xreti nk stop mandi nih... sabar yerk mak cik....

 akhirnya makcik tu berjy pujuk cucu dia blik, wpun cucu dia nangis2 xnk balik, n Azizul pun berjaya disuruh naik bilas badan... tapi yg ni sorang mmg la xnk naik2.... cm ne nk buat ni????

 tgk tu... rilek jer dia swimming sorg2 pun...

 akhirnya mama berjaya!!!! tu iorg tgh bilas badan...mama berjaya pujuk ajak mkn aiskrim....hihi... nasib bek ade aiskrim kt freeze tu...


lps pekena aikrim, minum susu, mkn roti.... pengsan la dua2 heroes ni.... hehe... br la mama leh rest.....

sekian dulu al kisah bdk berdua ni yg x pernah jemu mndi kolam..........

The Legend Resort Cherating - Swimming Tutorial

Actually ktorg stay kt sini sbb menyibuk ngn Papa yg kene outstation kt Kemaman, so dia dpt accommodation kt Cherating, kene pulak weekend seronok la kitorg menyibuk...hihi..

Kali ni saya nk kasi video tutoriol belajar swimming ek...hehe..saksikan...ini swimming katak namanya... comel, cute miut...jom tgk...

video


video

agak2 boleh ikut x? hehe...

Sunday, May 8, 2011

The Legend Resort Cherating

Bersiaran dr The Legend resort Cherating.... jom layan gmbr mandi my heroes kt swimming pool..... swimming pool kt sini mmg best sbb besar and ade 3 pool.....len kali kita pnjng pasal tu kita layan gmbr dulu ek... ni gmbr mndi ptg smlm k....

 papa monitor + ajar diorg teknik swimming yg betul setelah gagal ajar mamanya yg sampai sudah xreti swimming hehehe....

 adek yg bersungguh2 swimming....

 abang + mama berposing....hehehe
 ber swimming di pool org besar bdk2 ni, dh brani...

 swimming pool blh sana nun tuk bby 2.5ft dlm dia... just nice tgi Amirul, dia leh jejak sket2 jer...

 gmbr jauh nk tunjukkan swimming pool yg besar ini, ini yg ketogeri yg ke dua 3ft dlm dia....

 ini antara basikal yg boleh disewa di sini tuk pusing2 pantai and area berdekatan... cm2 aktivit leh wat kt sini tau... best...

 adik yg xreti penat swim... swim cam ank katak jer...hihi... tp mama + papa happy sgt sbb dia dh brani swimming setelah kejadian dia lemas di Resort kt Desaru dia dh pobia ngn pool, tp alhamdulillah dia dh ok semula....

 abang yg suka bergambor....

 abang, mama and adik mirul yg bakal jd abg Mirul hehehe....

ini pool tuk pro swimmer je ek... belakang tu pantai..so nice view....

Sorry gmbr xikut turutan.. nk cepat ni sbb nk join diorg swimming kt bwh sna nun....huhu... nnt kita smbung lg ek....

Iklan jap... :)

Papa & Mama

Daisypath Anniversary tickers

My 1st hero

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd hero

Lilypie Third Birthday tickers

My 1st heroin

Lilypie First Birthday tickers