Click here to Shopping at

Friday, January 20, 2012

Product of Little Caliph (LC) , Astana Permai Kuantan....

Alhamdulilllah...belum cukup sebulan sekolah kat situ dah nmpk sedikit improvement..dah nmpk sikit2 ape yg mama nak... ape tujuan mama hntr ke sekolah tu...insyaAllah ia menjd kenyataan by the end of school day nnt...

Niat yg baik, Allah pasti tolong.... 

  "mama, mlm ni Azizul nk cuti solat, Azizul nk mengaji jer... Azizul dah Iqra' 3, emmm..mukasurat 7 dah" 

emm...not bad.... last 3days, he mention he on page 3...quite fast he move to page 7...alhamdulilllah...actually since 1st day they school in LC, kami bertiga (mama, azizul, n amirul) dah mula solat berjemaah Marghrib and Isyak... (kadang2 ber4...hehehe ngn Aleesya skali..) nasib mama lum bendera merah lagi ni....hehehe...

"Abang, solat mana boleh cuti sayang, kecuali org perempuan... nak ngaji boleh solat pun mesti jugak"

"emm...ok la... kita solat pastu ngaji pastu solat lagi skali kan.... (isyak la tu)"

"ha'a"

Aleesya kurang sihat, bdn panas, demam, mama kene pay attention lebh to her.... so heroes nk ngaji mama xsempat nk guide....


jadinya macam ni la......






abang ajar adik yg basic2.... alif, ba, ta....


si adik mmg nakal sket dia ni.... mcm2...ade ke ngaji pakai spek hitam...sabar je la kan....ape2 la ank2, asal xgaduh.....

abang tunjuk satu huruf.... (huruf ta).....sambil tunggu amirul sebut huruf yg di tunjuk tu..... tp mama tolong sebutkan (sbb igt amirul lum kenal)

"amirul sebut 'ta'" 

"mama, jangan la bagitau.... biar amirul sebut sendri..." abang marah mama tolong adik....hehehe

"ye la, mama tolong ajer"

pastu abang tunjuk huruf lain pulak (ba)

"amirul... sebut ni....(sambil tunjk huruf ba)"

cepat2  amirul jawab "ba" kuat2....

"amirul, sebut pelan2 dah la...xyah la jerit2... ni yg ni pulak" sambil tnjuk huruf lain pulak...dan seterusnya.... alhamdulillah....

"abang, adik Mirul dah kenal ek, huruf2 yg abng tunjuk td"

"mmg la.... kan dia dah blajar kat sekolah"..... alhamdulilllah...

i am so proud, my son Amirul, on age 3yr,2mondh bole kenal a few within 2week school...( i am not compare with others better than him)

sambil2 main some time, keluar bacaan al fatihah dr mulut nya, but not full yet... alhamdulillah.... for me, that is good enough for starting.... doakan Azizul dan Amirul be good boy.... aset papa dan mama ke syurga...InsyaAllah...


5 comments:

  1. alhamdulillah..moga anak2 kita berjaya dan jadi insan yg baik kan kak.amin.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  3. Kak duk kat astana permai ke? Tgh survey gak psl tadika ni..msk 4 tahun nk anta ;)

    ReplyDelete

Iklan jap... :)

Papa & Mama

Daisypath Anniversary tickers

My 1st hero

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd hero

Lilypie Third Birthday tickers

My 1st heroin

Lilypie First Birthday tickers