Click here to Shopping at

Sunday, July 31, 2011

Sejak bila suka kucing nih??

Kami sampai kat kg malam td kul 1130pm...ini la aktivit my heroes, since mlm td (mama mmg dh selamat zzzzzz dah) bdk berdua tu xtido main ngan kucing... yang menjadi kemusykilannya, diaorg berdua sgt tidak suka kucing, tgk kucing comel cm ner pun, diorg xpernah amik pot pun..buat xtau jer, siap sepak2 lagi...

TETAPI, segalanya berubah sejak malam td...mama bgun pagi, tgk tisu bersepah2..menurut Tok Umi diaorg, tisu bersepah sbb diorg main tisu tu ngn kucing, kucing tu sgt aktif, suka menangkap... memandangkan Azizul dah suka sgt ngn kucing tu, maka mama pun...

"abang, kasi la nama kt kucing tu..bang pilih la nama yg abang suka.."

"kita kasi nama Nur Aleesya Humaira la" *grrr..ade ke patut nk kasi nm kucing sama ngn nama adik dia, smpai hati*

"abang kasi la nama yg pendek, ringkas dan sng nk igt cam PUTIH ker, COMEL ker"

"emmm.. kasi nama COMEL la"

"pasni, panggil kucing tu COMEL la ek"

Tapi diorg tetap panggil kucing jugak.. dh mmg xbiasa main kucing cm tu la...

Pantang kucing tu hilang dr pandangan mata, mesti cari.. agaknya kucing tu pun tensen ngn bdk ber2 tu, asik peluk n pegang dia jer..

Jom, tgk gmbr2 diorg ngn kucing tu...

 tgk la ni.. kemana2 pun bwk kucing tu...

 kene kemas main pun, bwk kucing...

 ini la kucing tu... ssh tul nk amuk gmbr dia dr depan, asik gerak jer...

 si adik first time pegang kucing..sengih2..

 sengih lagi...heeeeeeee

 tgk tu, sgt la aktif kucing ni, xduk diam... pnjt sna, pnjt sni... xsempat nk amik gmbr dia..

haaaaa..... akhirnya dpt gak snap gmbr dia... comel x?

nk tgk ke aktifan kucing tu....saksikan.... 


video


seronokkkkkkkkk sgt diorg dpt balik kg sbb leh main, main, main dan main... Mama pun bg green light, main la nk main selagi xmain yg bahaya dan xjauh dr pandangan mata mama...bukan sng mama nk kasi green light tuk main tau... main, main jgk..homework xleh skip tau..hehehe....

2 comments:

  1. damha...
    syoknyer tengok telatah azizul dok main dgn kucin tu...kucin tu pun tomey...kg kat mana tu...he333

    ReplyDelete
  2. haa.. tu la aktif tul kucing tu...
    kg kat Marang, tganu...

    ReplyDelete

Iklan jap... :)

Papa & Mama

Daisypath Anniversary tickers

My 1st hero

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd hero

Lilypie Third Birthday tickers

My 1st heroin

Lilypie First Birthday tickers