Click here to Shopping at

Wednesday, March 23, 2011

Ade Bdk Jatuh Balik Sekolah Semalam

Ade budak yg xdgr ckp mama jatuh, pastu luka lutut dia... kejadian ini berlaku akibat tdk mendengar ckp mama.. parked je kete dpn umh, lps amik diorg dr sekolah...mama penat2 ngangkat segala beg bwk masuk umh (beg mama dah 2, beg abang 1, beg adik 1).. boleh pulak si abang turun kete terus ke padang depan umh, si adik cm biasa terus ke kedai Cik Ani, sure xbawak duit nya, then sure Cik Ani akan kasi dia sebiji gula2.. ish.. buat malu mama je la dia ni... g kedai xbawak duit sokmo, dia igt kedai Che Da Na kt kg ker, leh amik sesuka hati...

Pastu adik terus balik, mama yg belum solat Asar, nk solat dulu br g bayar duit Cik Ani, seposen yg adik amik gula2 tu... xsempat mama solat si adik keluar semula ke kedai agaknya, mama malas dh ngejar dia sbb dh bukak tudung, xsempat solat lagi, si adik balik nangis2 dgn volume yg agak tinggi...

Padan muka jatuh kt jalan, luka lutut dia...

 masa ni mata pun dh bengkak sbb dah hmpir setengah jam menangis, mama dh abis cara pujuk, abis pujuk marah, then pujuk balik, then marah balik..last2 pasang cartoon br stop sekejap2..tp still nangis....

ni ha lukanya, xde la teruk sgt pun, ngada2 je lebih...

dengarkan suara yg amat membingitkan telinga anda... ni hanya beberapa minit berbanding yg sebenar hampir 1jam kot dia nangis ngn piching yg tinggi tul... tensen mama...

video

Last2 mama tinggal jer dia nangis sorang2, mama g masak kat dapur..sbb xtau nk pujuk cm ner lagi.. dh call papa, kasi dia ckp ngn papa, lagi la dia sedih, lagi la dia nangis.... gggrrrrr.....

sabar jer ler....

4 comments:

  1. Dengar adik mirul nangis kak bukan rasa kesian, tp rasa cam nk gi sakat dia jek lg biar nangis makin kuat hihihihihi!! Nangis pon comel!! eee geram!! ersabarlah ye mama, t insyaAllah anak auntie ina kuar dh besar mcm mirul, auntie ina lak yg msg2 ngadu pening ngn anak kat mama ida lak hihihihi!!

    ReplyDelete
  2. mmg kuat dia nagis kak... tensen saya.. puas pujuk, hilang sabar, marah2 lak.. then xjd gak.. pujuk balik... dh satu jam lebih cm tu... mmg geram sgt...

    ye la nnt akak lak ek.. wait ur turn...hihi..

    ReplyDelete
  3. Sedihnya dia... tunggu 10 tahun lagi biar dia tengok video ni...

    ReplyDelete
  4. xyah tgu 10thn, malam td mama kasi tgk video ni, dia sipu2 malu..pastu xnak kasi abg n maktok tgk.. malu la tuh...tau pun malu...hihi..

    ReplyDelete

Iklan jap... :)

Papa & Mama

Daisypath Anniversary tickers

My 1st hero

Lilypie Kids Birthday tickers

My 2nd hero

Lilypie Third Birthday tickers

My 1st heroin

Lilypie First Birthday tickers